Strudel cu dovleac
Dragii mei daca tot este toamna si dovleacul este principal , am facut strudel , care a iesit minunat, mmm cu o aroma super..
"E rotund si este mare
Miezu-i galben la culoare
Foarte buna in prajitura
La fiecare imbucatura "
Portii: 12
Timp de pregatire : 20-30 min
Timp de coacere: 30-35 min
ALUAT
5-6 linguri smantana
un praf de sare
o lingura ulei
3 linguri zahar
un ou
praf de copt
Faina cat cuprinde
UMPLUTURA:
500 gr dovleac ras
5-6 linguri zahar
scortisoara
3 linguri gris
MOD DE PREPARARE
Am scris de ce avem nevoie , acum ne apucam de lucru , incepand cu umplutura.
Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si scortisoara si se lasa la calit pana se inmoaie(5-10 min). Apoi se adauga grisul, se amesteca si se lasa la racit.
Umplutura este gata , facem aluatul ..
Smantana, zaharul, sarea, uleiul si oul se pun in castron si se amesteca. Se pun cateva linguri de faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza, apoi continuam cu adaugarea de faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins cu sucitoarea.
Acum trecem la umplut ..
Aluatul se imparte in doua. Se intinde fiecare foaie , se pune dovleacul si se ruleaza.
Strudelele se pun in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 30 -35 min.
Strudelul este gata si se poate servi cu zahar pudra.
"E rotund si este mare
Miezu-i galben la culoare
Foarte buna in prajitura
La fiecare imbucatura "
Portii: 12
Timp de pregatire : 20-30 min
Timp de coacere: 30-35 min
ALUAT
5-6 linguri smantana
un praf de sare
o lingura ulei
3 linguri zahar
un ou
praf de copt
Faina cat cuprinde
UMPLUTURA:
500 gr dovleac ras
5-6 linguri zahar
scortisoara
3 linguri gris
MOD DE PREPARARE
Am scris de ce avem nevoie , acum ne apucam de lucru , incepand cu umplutura.
Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si scortisoara si se lasa la calit pana se inmoaie(5-10 min). Apoi se adauga grisul, se amesteca si se lasa la racit.
Umplutura este gata , facem aluatul ..
Smantana, zaharul, sarea, uleiul si oul se pun in castron si se amesteca. Se pun cateva linguri de faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza, apoi continuam cu adaugarea de faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins cu sucitoarea.
Acum trecem la umplut ..
Aluatul se imparte in doua. Se intinde fiecare foaie , se pune dovleacul si se ruleaza.
Strudelele se pun in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 30 -35 min.
Strudelul este gata si se poate servi cu zahar pudra.
Gand la gand cu bucurie, ma pregatesc si eu sa fac ceva dulce cu dovleac, deci nu te mai vizitez :)))
ReplyDeleteBine Mary , fa , ca te vizitez eu :))
Deletevai!!! ce bunatate de strudel ai facut Andreea!!!! imi place ca ai facut tu aluatul!
ReplyDeleteDiana, da eu am facut aluatul , nu este ceva deosebit , este un aluat fraged !
Deleteo pufosenie aromata si tare tare delicoasa..!
ReplyDeleteMultumesc mult Alice!!
DeleteCe frumos arata, e bun si aromat!
ReplyDeleteCe aratos este!Pup!
ReplyDeletece bine am venit..............in toamna asta inca nu am mancat dovleac asa ca ma servesc de la tine!
ReplyDeleteVa multumesc dragele mele de aprecieri!! Ma bucur ca va place!! Va servesc cu drag daca doriti!
ReplyDelete