Prajitura cu dulceata
O doamna mi-a cerut desert pentru diabetici, uite ca am facut ceva, merge foarte bine si in perioada postului.
Este o prajitura foarte simpla si gustoasa.
Portii : 4
Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere :40-50 min.
Timp total : 1hr
BLAT
un borcan de 400 gr de dulceata de prune fara zahar
2-3 linguri ulei
2 linguri cu varf faina de secara
1 lingurita praf de copt
GLAZURA
5 linguri de apa
indulcitor
1 lingura ulei
1 lingura cacao
MOD DE PREPARARE
Dulceata se pune in castron si se ameste ca cu uleiul bine bine. Se mixeaza cu blenderul sa fie mai fina.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune in forme. Eu am pus in forme voi puteti pune intr-o tava patrata(20x20). Se da la cuptor la foc potrivit cam 40-50 min.
Cat timp se raceste prajitura facem glazura.
Apa cu indulcitorul si cu uleiul se pun pe foc , cand incep sa clocoteasca , punem cacaoa, si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase, o lasa sa fiarba 3-4 min, pana se ingroasa putin , si glazuram prajitura.
Foarte simpla!!
POFTA BUNA!!!
Minunata! Fur si eu una. :)
ReplyDeleteMultumesc Alina, fura!!
DeleteE asa usor de facut! Ma tenteaza sa o incerc si eu. Ce indulcitor ai folosit?
ReplyDeleteSuper Sweet plus, luat de la Profi!
DeleteVreau si eu o bucatica mica :D
ReplyDeleteServeste Andreea!
ReplyDeleteAm si eu asa ceva , dar folosesc fructoza , Dea ... si faina 000 ptr cozonac si oua si unt si lapte , nu trebuie sa ne urgisim chiar asa ... mama lui de diabet :d
ReplyDeleteDia :d, stiu draga mea , asa mi s-a cerut asa am facut !! Merge pus si ou si lapte !
Delete