Biscuiti cu nuca si scortisoara
Ieri cu Denisa am facut biscuiti pentru Mos Nicolae. Am fost cuminti si am zis ca daca tot ne aduce ceva, sa il servim si noi.
"Zi mare de sarbatoare
A venit Mos Nicolae
Ne-a adus daruri la toti
Noi il servim cu biscuiti gustosi!"
Portii: 1
Timp de pregatire: 15 min
Timp de coacere : 20-25 min
Timp total : 40 min.
INGREDIENTE
5 linguri de smantana
5 linguri de zahar
un ou
3 linguri de ulei
scortisoara
3 linguri de nuca macinata
1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
faina cat cuprinde(9-10 linguri)
ORNAT : GLAZURA REGALA
1 albus mare
esenta de lamaie
175 gr zahar pudra.
MOD DE PREPARARE
Smantana , zaharul si oul se pun in castron si se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga uleiul si scortisoara. Se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca, in continuare punem tot cate 2 linguri de faina, pana obtinem un aluat ce il putem intinde.
Se presara masa cu faina, se intinde foaie nu foarte groasa dar nici foarte subtire si se taie cu formele.
Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 20-25 min.
Pana se racesc pregatim glazura, eu am facut jumate de portie.
Albusul se bate cu 2-3 linguri de zahar si esenta de lamaie, Se adauga iarasi zahar , iarasi se bate si tot asa pana incorporam tot zaharul. Reteta o gasiti Aici
Si acum nu ne mai ramane decat sa decoram .dupa bunul nostru plac
POFTA BUNA!
"Zi mare de sarbatoare
A venit Mos Nicolae
Ne-a adus daruri la toti
Noi il servim cu biscuiti gustosi!"
Portii: 1
Timp de pregatire: 15 min
Timp de coacere : 20-25 min
Timp total : 40 min.
INGREDIENTE
5 linguri de smantana
5 linguri de zahar
un ou
3 linguri de ulei
scortisoara
3 linguri de nuca macinata
1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
faina cat cuprinde(9-10 linguri)
ORNAT : GLAZURA REGALA
1 albus mare
esenta de lamaie
175 gr zahar pudra.
MOD DE PREPARARE
Smantana , zaharul si oul se pun in castron si se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga uleiul si scortisoara. Se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca, in continuare punem tot cate 2 linguri de faina, pana obtinem un aluat ce il putem intinde.
Se presara masa cu faina, se intinde foaie nu foarte groasa dar nici foarte subtire si se taie cu formele.
Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 20-25 min.
Pana se racesc pregatim glazura, eu am facut jumate de portie.
Albusul se bate cu 2-3 linguri de zahar si esenta de lamaie, Se adauga iarasi zahar , iarasi se bate si tot asa pana incorporam tot zaharul. Reteta o gasiti Aici
Si acum nu ne mai ramane decat sa decoram .dupa bunul nostru plac
POFTA BUNA!
Ce draguti si veseli sunt!
ReplyDeleteMultumesc rocsy!!
DeleteAi muncit `nitel la ei.. Foarte frumosi sunt!
ReplyDeleteSimona, numai la cativa :)), restul i-a decorat fii'mea
Delete