Prajitura cu miez de nuca si crema de vanilie

Dragilor , am facut o prajitura tare buna, cu miez de nuca si crema de vanilie.


"Miez de nuca , buna buna
Intr-o prajitura fina!"

Portii: 20 
Timp de pregatire: 30 min
Timp total :2 hr 

BLAT( se fac doua blaturi , la fiecare blat se pune:)
3 oua
un praf de sare
3 linguri zahar
3 linguri miez de nuca
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt Dr. Oetker

SIROP :
150 ml apa
esenta de vanilie Dr.Oetker
1 lingura zahar

CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
6 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
300 ml frisca

GLAZURA
5 linguri de apa
150 ml frisca lichida
8 linguri de zahar
4 linguri cacao Dr. Oetker
3 linguri miere
15 gr gelatina(Dr. Oetker)+2 linguri apa pentru hidratat


MOD DE PREPARARE:
Incepem sa facem blaturile: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile omogenizate, apoi miezul de nuca , iar la final faina amestecata cu praful de copt. 
Se pune in tava(23x33), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-35 min, pana se rumeneste , apoi se scoate si se lasa la racit. Apoi facem si blatul celalalt si ne apucam de crema.
Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Siropul: Am amestecat apa cu zaharul, pana s-a dizolvat si am pus esenta de vanilie.
Inainte sa trecem la asamblare facem glazura.
Glazura:Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.Topim gelatina hidratata la microunde(sau pe foc mic) cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.
Asamblare:
Punem pe un platou primul blat si il insiropam , punem jumatate de crema, apoi celalalt blat , il insiropam , cealalta jumatate de crema si glazura.
Si prajitura este gata!!

POFTA BUNA!!!

Comentarii

  1. Dea draga , sunt convinsa c-a fost un deliciu , doar ca-i prima oara cand aud ca se pune gelatina in glazura ... Ptr ca mi-a placut reteta , am pastrat-o-n caietul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia eu reteta am vazut-o la o doamna , la Patricia si am fost tare incantata, mai alesc ca o poti folosi si alta data , adica o poti tine in borcan la frigider si cand o folosesti , numai o incalzesti!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Postări populare de pe acest blog

Prajitura"Ileana"

Prajitura Alba Ca Zapada- Snow White Cake