Tortulete cu crema de vanilie si coulis de capsuni
Dragii mei va prezint tortulete cu blat de biscuiti , crema de vanilie si coulis de capsuni
Portii: 6
Timp de pregatire:20 min
Timp total :1 hr
BLAT:
150 gr biscuiti
50 gr unt
2-3 linguri lapte
scortisoara
CREMA
500 ml lapte
5 linguri zahar
5 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
esenta de vanilie Dr.Oetker
Coulis
300 gr capsuni
4 linguri zahar
Ne mai trebuie 100 gr ciocolata .
MOD DE PREPARARE
Biscuitii se macina si se amesteca cu untul cald , apoi punem laptele si scortisoara,punem in forme si dam la cuptor 15-20 min.
Facem coulis-ul de capsuni. Capsunile se pun la fiert cu zahar cateva minute pana se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca , apoi se paseaza si se strecoara.
Crema : 400 ml lapte cu zaharul si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu.
Asamblare in doua moduri:
O parte din coulis am oprit pentu ornat , iar in cealalta am pus o lingurita de gelatina.
Se pune crema calda peste biscuiti, se rade ciocolata, se incalzeste coulis-ul cu gelatina si se toarna peste ciocolata rasa. Deasupra se pune ciocolata alba rasa.
Iar a doua, peste biscuiti se pune crema, coulis cu gelatina, ciocolata topita si ciocolata alba rasa.
POFTA BUNA!!
Portii: 6
Timp de pregatire:20 min
Timp total :1 hr
BLAT:
150 gr biscuiti
50 gr unt
2-3 linguri lapte
scortisoara
CREMA
500 ml lapte
5 linguri zahar
5 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
esenta de vanilie Dr.Oetker
Coulis
300 gr capsuni
4 linguri zahar
Ne mai trebuie 100 gr ciocolata .
MOD DE PREPARARE
Biscuitii se macina si se amesteca cu untul cald , apoi punem laptele si scortisoara,punem in forme si dam la cuptor 15-20 min.
Facem coulis-ul de capsuni. Capsunile se pun la fiert cu zahar cateva minute pana se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca , apoi se paseaza si se strecoara.
Crema : 400 ml lapte cu zaharul si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu.
Asamblare in doua moduri:
O parte din coulis am oprit pentu ornat , iar in cealalta am pus o lingurita de gelatina.
Se pune crema calda peste biscuiti, se rade ciocolata, se incalzeste coulis-ul cu gelatina si se toarna peste ciocolata rasa. Deasupra se pune ciocolata alba rasa.
Iar a doua, peste biscuiti se pune crema, coulis cu gelatina, ciocolata topita si ciocolata alba rasa.
POFTA BUNA!!
Tare bun trebuie sa fie. Are aromele care imi plac mie ;)
ReplyDeleteBrandusa iti multumesc tare mult!
Delete