Beef Wellington
Tot aveam de gand sa fac , si in sfarsit am reusit , beef-ul wellington a avut un mare succes...
Eu am facut reteta cu ce am avut , dar a iesit fenomenal....
INGREDIENTE
500 gr muschi de vita
300-400 gr aluat foietaj
6-7 ciuperci
2 cepe rosii
2 catei de usturoi
sare
piper
cimbru
6-7 feli de sunca
mustar
un ou
o lingurita unt
2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Incepem prin a curata ciupercile, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt si se pun la calit in untul si uleiul incins, la foc potrivit pana scade de tot, se cndimenteaza cu sare, piper si cimbru si se lasa la racit.
Muschiul de vita se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi se rumeneste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Se unge apoi cu mustar.
Incepe asamblarea, pe o folie de plastic se pun feliile subtiri de sunca, astfel incat sa acopere muschiul de vita in totalitate.Peste sunca se pune amestecul de ciuperci, apoi se pune muschiul de vita, se impatureste si se lasa la frigider 10-20 min.
Aluatul se intinde foaie subtire , se scoate muschiul de la frigider si se pune in aluat, se impacheteaza , iar marginile seimpaturesc inauntru. Se inteapa cu furculita si se unge cu oul batut.Se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit cam 40-50 min(pana aluatul devine auriu).
Eu am facut reteta cu ce am avut , dar a iesit fenomenal....
INGREDIENTE
500 gr muschi de vita
300-400 gr aluat foietaj
6-7 ciuperci
2 cepe rosii
2 catei de usturoi
sare
piper
cimbru
6-7 feli de sunca
mustar
un ou
o lingurita unt
2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Incepem prin a curata ciupercile, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt si se pun la calit in untul si uleiul incins, la foc potrivit pana scade de tot, se cndimenteaza cu sare, piper si cimbru si se lasa la racit.
Muschiul de vita se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi se rumeneste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Se unge apoi cu mustar.
Incepe asamblarea, pe o folie de plastic se pun feliile subtiri de sunca, astfel incat sa acopere muschiul de vita in totalitate.Peste sunca se pune amestecul de ciuperci, apoi se pune muschiul de vita, se impatureste si se lasa la frigider 10-20 min.
Aluatul se intinde foaie subtire , se scoate muschiul de la frigider si se pune in aluat, se impacheteaza , iar marginile seimpaturesc inauntru. Se inteapa cu furculita si se unge cu oul batut.Se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit cam 40-50 min(pana aluatul devine auriu).
Ce super s-a patruns..Foarte bun!
ReplyDeleteRocsy , iti multumesc, normal trebuie sa fie roz in mijloc, mai putin facut , dar noua asa ne place!!
Deletefrumoasa prezentare si asezare, imi place si iti face pofta instantaneu..;)
ReplyDeleteMultumesc Aurica!!
ReplyDelete