Pentru ca astazi este Sf Valentin , am zis sa va prezint ceva simplu si bun, chiar daca nu este in ton cu moda de inimioare , va voi spune si de ce ..:)
Eu si alti bloggeri culinari am facut o colectie de retete prezentate haios sau serios numita :My funny Valentine" , toate foarte bune, dar despre asta va spun la final.
" Valentine's Day a sosit in data
Chiar daca este o sarbatoare imprumutata
O sarbatoare mai mult comerciala
Plina de forme cu inimioara
Cum am spus, a sosit Valentinul
Dar nu singur, ci cu festinul :)
La mine moda s-a schimbat de mult
Din inimioara a devenit rotund :)
Inima s-a rotunjit
De la atata iubit :))
Acum ca v-am si povestit in versuri despre ce este vorba , sa trecem la treaba.
INGREDIENTE:
100 gr biscuiti
5-6 linguri de lapte
200-300 gr branza de vaci
5-6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
1 gelatina(10 gr) Dr. Oetker
200-250 ml frisca lichida
100 gr ciocolata+75 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Biscuitii se macina si se amesteca cu lapte . Se pun ca un fel de blat in forme rotunde, Mie-mi-au iesit 6 forme cu diametru de 6-7 cm.
Branza se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie, se mixeaza bine ca sa devina mai fina.Se bate frisca si se incorporeaza in branza. Se hidrateaza gelatina cu 4 linguri de apa , se lasa 5 min si se dizolva pe abur. Se amesteca cu crema de branza. Se pune o parte de branza, apoi ciocolata cu frisca topite, iar branza si se lasa la frigider 1-2 hr.
HAPPY VALENTINE"S DAY!!!!
Dupa cum va spuneam va las o lista cu fel si fel de preparate facute de oameni dragi mie, aveti de unde alege sa faceti o surpiza celui drag .
Brandusa -Cooking with my soul(Retete de suflet)
INGREDIENTS:
100g biscuits
5-6 tablespoons milk
200-300 gr cheese
5-6 tablespoons sugar
vanilla Dr.Oetker
1 gelatin (10 g) Dr. Oetker
200-250 ml whipped cream
100g chocolate + 75 ml whipped cream
PREPARATION
Grind the biscuits and mix them with milk. Put the biscuits in the form like a dough into the round shapes. Took me out 6 forms with diameter of 6-7 cm.
Mix cheese with sugar and vanilla, mixing well is to become smoother. Beat whipped cream and mix it with cheese. Hydrate gelatin in 4 tablespoons of water, let dissolve for 5 minutes and steam. Mix the gelatin with cheese cream.
Cut the chocolate, put the whipped cream and melt the chocolate on steam.
Put some cheese, then melted chocolate and cheese and leave in the refrigerator 1-2 h.
Eu si alti bloggeri culinari am facut o colectie de retete prezentate haios sau serios numita :My funny Valentine" , toate foarte bune, dar despre asta va spun la final.
" Valentine's Day a sosit in data
Chiar daca este o sarbatoare imprumutata
O sarbatoare mai mult comerciala
Plina de forme cu inimioara
Cum am spus, a sosit Valentinul
Dar nu singur, ci cu festinul :)
La mine moda s-a schimbat de mult
Din inimioara a devenit rotund :)
Inima s-a rotunjit
De la atata iubit :))
Acum ca v-am si povestit in versuri despre ce este vorba , sa trecem la treaba.
INGREDIENTE:
100 gr biscuiti
5-6 linguri de lapte
200-300 gr branza de vaci
5-6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
1 gelatina(10 gr) Dr. Oetker
200-250 ml frisca lichida
100 gr ciocolata+75 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Biscuitii se macina si se amesteca cu lapte . Se pun ca un fel de blat in forme rotunde, Mie-mi-au iesit 6 forme cu diametru de 6-7 cm.
Branza se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie, se mixeaza bine ca sa devina mai fina.Se bate frisca si se incorporeaza in branza. Se hidrateaza gelatina cu 4 linguri de apa , se lasa 5 min si se dizolva pe abur. Se amesteca cu crema de branza. Se pune o parte de branza, apoi ciocolata cu frisca topite, iar branza si se lasa la frigider 1-2 hr.
HAPPY VALENTINE"S DAY!!!!
Dupa cum va spuneam va las o lista cu fel si fel de preparate facute de oameni dragi mie, aveti de unde alege sa faceti o surpiza celui drag .
Brandusa -Cooking with my soul(Retete de suflet)
Didi Food Design
Lucian Food and Beyond
Andreea Mohorea Retete ABC
Aura Carolina Popa Bucataria Aurei
Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate
Andreea Denisa Dea’s Cakes Dea’s Cakes
Daiana si Cosmin Simplu si bun
Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri
Alexandra Butnari Gustolandia
Dia Daria Retetele mele dragi
Claudia Lecturi si Arome
Mihaela Voguisine
Ioana Tone Pasiune si culoare
Oana Igretiu: Savori urbane
Lili Liliana: Cu Lili in bucatarie
Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
Monica Horoiu – Monya’s…!!!
Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie
Iuliana Miu Cartea de bucate aromate
Iuliana Florentina Avram Retete fel de fel
Alice Ciobanu Tara bucatelor
Paula Gafitescu: Enjoy Dessert!
Geta Cipaianu Pansy’s recipe
Simona Alison’s Trials
Iolanda si Georgiana Voinea Sisters kitchen
Mihaela Sava LaPrajiturela
Lucian Food and Beyond
Andreea Mohorea Retete ABC
Aura Carolina Popa Bucataria Aurei
Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate
Andreea Denisa Dea’s Cakes Dea’s Cakes
Daiana si Cosmin Simplu si bun
Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri
Alexandra Butnari Gustolandia
Dia Daria Retetele mele dragi
Claudia Lecturi si Arome
Mihaela Voguisine
Ioana Tone Pasiune si culoare
Oana Igretiu: Savori urbane
Lili Liliana: Cu Lili in bucatarie
Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
Monica Horoiu – Monya’s…!!!
Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie
Iuliana Miu Cartea de bucate aromate
Iuliana Florentina Avram Retete fel de fel
Alice Ciobanu Tara bucatelor
Paula Gafitescu: Enjoy Dessert!
Geta Cipaianu Pansy’s recipe
Simona Alison’s Trials
Iolanda si Georgiana Voinea Sisters kitchen
Mihaela Sava LaPrajiturela
Cheesecake with chocolate
100g biscuits
5-6 tablespoons milk
200-300 gr cheese
5-6 tablespoons sugar
vanilla Dr.Oetker
1 gelatin (10 g) Dr. Oetker
200-250 ml whipped cream
100g chocolate + 75 ml whipped cream
PREPARATION
Grind the biscuits and mix them with milk. Put the biscuits in the form like a dough into the round shapes. Took me out 6 forms with diameter of 6-7 cm.
Mix cheese with sugar and vanilla, mixing well is to become smoother. Beat whipped cream and mix it with cheese. Hydrate gelatin in 4 tablespoons of water, let dissolve for 5 minutes and steam. Mix the gelatin with cheese cream.
Cut the chocolate, put the whipped cream and melt the chocolate on steam.
Put some cheese, then melted chocolate and cheese and leave in the refrigerator 1-2 h.
Superb cheesecake, Dea!
ReplyDeleteMultumesc Alina
DeleteCheesecake de Valentin? :)))))) Foarte bun si foarte frumos! Bravo, Dea!
ReplyDeleteDidi :). multumesc!
DeleteFoarte frumos arata!
ReplyDelete