Tort cu crema de vanilie si frisca
Tort simplu si rapid facut pentru socrela...
" Stiti voi vorba aceea
Soacra , soacra
Poama acra.
Vorba aceea nu-i la mine
Ca noi ne-ntelegem bine :) "
Portii: 14-16
Timp total: 1 hr
BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
jumatate de plic de praf de copt de la Dr.Oetker.
CREMA:
un plic de crema de vanilie Ica
400 ml lapte
250 ml frisca lichida
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
GLAZURA
5 linguri de apa
150 ml frisca lichida
8 linguri de zahar
4 linguri nesquik
3 linguri miere
15 gr gelatina+2 linguri apa pentru hidratat
RETETA AICI
MOD DE PREPARARE
Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: Laptele se pune in castron si se pune crema de vanilie , se mixeaza cu mixerul. Frisca se bate spuma.
Sirop: Apa se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul pana se topeste.
Glazura: AICI.
ASAMBLARE:
Se taie blatul in 3 (2 taieturi). Se insiropeaza, se pune un start de crema , unul de frisca. apoi iarasi blat , iarasi crema si frisca si deasupra glazuram.
" Stiti voi vorba aceea
Soacra , soacra
Poama acra.
Vorba aceea nu-i la mine
Ca noi ne-ntelegem bine :) "
Portii: 14-16
Timp total: 1 hr
BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
jumatate de plic de praf de copt de la Dr.Oetker.
CREMA:
un plic de crema de vanilie Ica
400 ml lapte
250 ml frisca lichida
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
GLAZURA
5 linguri de apa
150 ml frisca lichida
8 linguri de zahar
4 linguri nesquik
3 linguri miere
15 gr gelatina+2 linguri apa pentru hidratat
RETETA AICI
MOD DE PREPARARE
Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: Laptele se pune in castron si se pune crema de vanilie , se mixeaza cu mixerul. Frisca se bate spuma.
Sirop: Apa se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul pana se topeste.
Glazura: AICI.
Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam nesquik-ul, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.
Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.
Se taie blatul in 3 (2 taieturi). Se insiropeaza, se pune un start de crema , unul de frisca. apoi iarasi blat , iarasi crema si frisca si deasupra glazuram.
Delicios tortul, vreau si eu o felie!
ReplyDeletePaula dau cu mare drag !! Multumesc de apreciere!
ReplyDelete