Salam de biscuiti cu fructe confiate
A venit si randul salamului de biscuiti...
sa stiti ca nu am mai facut de mult , sau daca am facut nu am reusit sa pun si reteta , dar in sfarsit am ajuns :)
"Un desert atragator
Se face cu mult spor
Bun ca desert sau gustare
Cate o felie la fiecare!"
Portii: 1
Timp total : 40-50 min
INGREDIENTE:
500 gr biscuiti
10 linguri zahar
150-200 gr unt
250-300 ml apa
2-3 linguri cacao
esenta de rom Dr.Oetker
100 gr fructe confiate
nuca de cocos
folie
MOD DE PREPARARE
Rupem biscuitii bucati , ii sfaramam.
Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii sfaramati , se omogenizeaza, se adauga fructele confiate, esenta de rom si cacaoa.
Se amesteca si se mai lasa 2-3 min.
Vom intinde folie alimentara pe masa si putem presara nuca de cocos, apoi punem jumatate din compozitie, iar deasupra presaram cocos, rulam , lasam sa se raceasca si dam la rece.La fel vom face si cu cealalta jumatate de compozitie.
Daca doriti putem pune in el stafide, miez de nuca, rahat, ce va place sau putem sa il dam prin nuca de cocos doar la servire.
POFTA BUNA
sa stiti ca nu am mai facut de mult , sau daca am facut nu am reusit sa pun si reteta , dar in sfarsit am ajuns :)
"Un desert atragator
Se face cu mult spor
Bun ca desert sau gustare
Cate o felie la fiecare!"
Portii: 1
Timp total : 40-50 min
INGREDIENTE:
500 gr biscuiti
10 linguri zahar
150-200 gr unt
250-300 ml apa
2-3 linguri cacao
esenta de rom Dr.Oetker
100 gr fructe confiate
nuca de cocos
folie
MOD DE PREPARARE
Rupem biscuitii bucati , ii sfaramam.
Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii sfaramati , se omogenizeaza, se adauga fructele confiate, esenta de rom si cacaoa.
Se amesteca si se mai lasa 2-3 min.
Vom intinde folie alimentara pe masa si putem presara nuca de cocos, apoi punem jumatate din compozitie, iar deasupra presaram cocos, rulam , lasam sa se raceasca si dam la rece.La fel vom face si cu cealalta jumatate de compozitie.
Daca doriti putem pune in el stafide, miez de nuca, rahat, ce va place sau putem sa il dam prin nuca de cocos doar la servire.
POFTA BUNA
un desert perfect! imi aduce aminte de anii din liceu cand mancam non-stop :)
ReplyDeleteMihaela :)), asa este !
ReplyDeleteDraga mea cum sunt experta te intreb care este diferenta dintre reteta ta cu untul topit un apa si zaharul....pe foc si celelalte care amesteca toate ingredientele fara sa mai topeasca zaharul......te rog raspunde-mi pt ca azu vreau sa pregatesc reteta ta pt fiica mea,care adora salamul de biscuiti.multumesc
ReplyDeleteNu sunt experta am vrut sa scriu....
ReplyDeleteEu asa il fac , niciodata nu l-am facut altfel, cred ca tine de fiecare reteta in parte. Parerea mea este ca daca topesti untul cu zaharul si apa si pui biscuitii rupti in amestecul fierbinte , acestia se inmoaie mai bine si nu raman foarte tari.
ReplyDeleteIti multumesc , si daca faci astept sa imi spui cum a iesit, daca v-a placut!! O zi frumoasa iti doresc !
ReplyDelete