Un desert mai aparte specific francezilor.
Millefeuille vine din francesa si inceamna "O mie de foi". Este cunoscut si sub numele de Tort "Napoleon".
In mod traditional acesta este compus din aluat crocant(Pâte Feuilletée) si doua straturi de crema de vanilie(créme pâtissiére), insa exista si alte variante care inlocuiesc crema de vanilie , cum ar fi frisca.
Portii: 8
Timp total : 1 Hr
INGREDIENTE:
400 gr aluat foietaj
1 plic crema de vanilie
400 ml lapte rece
sos de capsuni
sos de ciocolata
MOD DE PREPARARE
Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri de 3 degete(3 cm ) si lungi cam de 5-6 cm .Se pun in tava, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata se scoate hartia de copt , se presara zahar si se cocace pana se rumeneste putin . Se scot si se lasa la racit. Indicatiile le-am primit de la Laura Laurentiu de la Retete ca la mama
Crema: Se pune laptele intr-un vas inalt , turnam crema si mixam.
Asamblare:
Se ia o bucata se pune crema de vanilie, sos de capsuni, iarasi aluat, crema, sos de capsuni , aluat crema si sos de ciocolata. Se da la rece.
POFTA BUNA!!
Millefeuille vine din francesa si inceamna "O mie de foi". Este cunoscut si sub numele de Tort "Napoleon".
In mod traditional acesta este compus din aluat crocant(Pâte Feuilletée) si doua straturi de crema de vanilie(créme pâtissiére), insa exista si alte variante care inlocuiesc crema de vanilie , cum ar fi frisca.
Portii: 8
Timp total : 1 Hr
INGREDIENTE:
400 gr aluat foietaj
1 plic crema de vanilie
400 ml lapte rece
sos de capsuni
sos de ciocolata
MOD DE PREPARARE
Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri de 3 degete(3 cm ) si lungi cam de 5-6 cm .Se pun in tava, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata se scoate hartia de copt , se presara zahar si se cocace pana se rumeneste putin . Se scot si se lasa la racit. Indicatiile le-am primit de la Laura Laurentiu de la Retete ca la mama
Crema: Se pune laptele intr-un vas inalt , turnam crema si mixam.
Asamblare:
Se ia o bucata se pune crema de vanilie, sos de capsuni, iarasi aluat, crema, sos de capsuni , aluat crema si sos de ciocolata. Se da la rece.
POFTA BUNA!!
Se pune si la rece dupa ce e gat
ReplyDeleteRamona da !!
ReplyDeleteOf Doamne , de mult ma tot uit la minunatiile astea si spun ca am sa le fac, dar....nu mai apuc !Cu capsuni cred ca sunt o nebunieeeee !
ReplyDeleteTe tzuc !