Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie
Foarte buna prajitura, am facut-o de Pasti
"Cu blat de cacao si crema de vanilie
Am facut prajitura pentru familie "
Portii: 16
Timp total : 1hr 30 min
BLAT
4 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
4 linguri zahar
1 linguri cacao Dr.Oetker
3 linguri faina
un plic praf de copt Dr. Oetker
CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
6 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
300 ml frisca
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
MOD DE PREPARARE
Incepem cu blatul: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Sirop: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.
"Cu blat de cacao si crema de vanilie
Am facut prajitura pentru familie "
Portii: 16
Timp total : 1hr 30 min
BLAT
4 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
4 linguri zahar
1 linguri cacao Dr.Oetker
3 linguri faina
un plic praf de copt Dr. Oetker
CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
6 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
300 ml frisca
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
MOD DE PREPARARE
Incepem cu blatul: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Sirop: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.
ASAMBLARE:
Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema,cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema. Am glazurat cu sos de ciocolata si sos caramel cumparat.
POFTA BUNA!!!
Comments
Post a Comment
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!