Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie

Foarte buna prajitura, am facut-o de Pasti



"Cu blat de cacao si crema de vanilie 
Am facut prajitura pentru familie "

Portii: 16
Timp total : 1hr 30 min

BLAT
4 oua
un praf de sare
2 linguri ulei 
4 linguri zahar
1 linguri cacao Dr.Oetker
3 linguri faina
un plic praf de copt Dr. Oetker

CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
6 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
300 ml frisca

SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar 
esenta de vanilie Dr.Oetker


MOD DE PREPARARE
Incepem cu blatul: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Sirop: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.
 

ASAMBLARE:
Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema,cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema. Am glazurat cu sos de ciocolata si sos caramel cumparat.

POFTA BUNA!!!

Comments

Popular posts from this blog

Prajitura"Ileana"

Prajitura Alba Ca Zapada- Snow White Cake