Prajitura "La metru "
Prajitura am facut-o de Florii...
Pentru ca sotul este Florin si ii place foarte mult prajitura , am facut-o de Florii.
BLAT GALBEN:
3 oua
un praf de sare
1 lingura ulei
3 linguri zahar
3 linguri faina
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker.
BLAT MARO:
3 oua
un praf de sare
1 lingura ulei
3 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
CREMA:
500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
250 ml frisca lichida
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom Dr.Oetker
GLAZURA:
100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Facem blatul galben. Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.
La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Se pun in tava de chec cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 40 min. Se scot si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 400 ml lapte unem la fiert cu zaharul si estenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.
Sirop: L-am facut simplu la rece. Dizolvam zaharul in apa si adauga estenta de rom.
Glazura : Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si topim pe abur.
ASAMBLARE
Blaturile se taie felii de 1-1,5 cm . Se pune o felie galbena, se insiropeaza , se pune crema , apoi o felie maro insiropata si tot asa pana se termina. Vor iesi doua bucati.
Deasupra se glazureaza.
Se pot imbraca marginile in frisca .
POFTA BUNA!
Pentru ca sotul este Florin si ii place foarte mult prajitura , am facut-o de Florii.
BLAT GALBEN:
3 oua
un praf de sare
1 lingura ulei
3 linguri zahar
3 linguri faina
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker.
BLAT MARO:
3 oua
un praf de sare
1 lingura ulei
3 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
CREMA:
500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
250 ml frisca lichida
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom Dr.Oetker
GLAZURA:
100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Facem blatul galben. Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.
La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Se pun in tava de chec cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 40 min. Se scot si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 400 ml lapte unem la fiert cu zaharul si estenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.
Sirop: L-am facut simplu la rece. Dizolvam zaharul in apa si adauga estenta de rom.
Glazura : Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si topim pe abur.
ASAMBLARE
Blaturile se taie felii de 1-1,5 cm . Se pune o felie galbena, se insiropeaza , se pune crema , apoi o felie maro insiropata si tot asa pana se termina. Vor iesi doua bucati.
Deasupra se glazureaza.
Se pot imbraca marginile in frisca .
POFTA BUNA!
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete25 de cm va rog...sau 30 :)
ReplyDeletehhaha 30 sa fie rotund :))
ReplyDelete