Tort cu ciocolata si visine
Tort cu ciocolata si visine, potrivit pentru orice ocazie.
Portii: 14
Timp total :2 Hr
BLAT:
5 oua
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
3 linguri faina
un plic praf de copt Dr.Oetker
CREMA
150 gr ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
150 ml frisca batuta
200 gr visine.
SIROP:
siropul de la visine
3 linguri zahar
GLAZURA:
5 linguri de apa
150 ml frisca lichida
8 linguri de zahar
4 linguri cacao Dr.Oetker
3 linguri miere
15 gr gelatina(Dr. Oetker)+2 linguri apa pentru hidratat
RETETA DE GLAZURA AICI
MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praf de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 24 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema: Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si o topim pe abur, Se lasa la racit . La final se amesteca cu frisca batuta si visinile scurse.
Glazura am scris mai sus cum se face.
ASAMBLARE
Taiem blatul in 3 (2 taieturi). Insiropam o parte cu siropul de la visine, punem jumatate de crema, iarasi blat insiropat , crema si ultima parte de blat dupa care glazuram.
POFTA BUNA!!!
Portii: 14
Timp total :2 Hr
BLAT:
5 oua
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
3 linguri faina
un plic praf de copt Dr.Oetker
CREMA
150 gr ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
150 ml frisca batuta
200 gr visine.
SIROP:
siropul de la visine
3 linguri zahar
GLAZURA:
5 linguri de apa
150 ml frisca lichida
8 linguri de zahar
4 linguri cacao Dr.Oetker
3 linguri miere
15 gr gelatina(Dr. Oetker)+2 linguri apa pentru hidratat
RETETA DE GLAZURA AICI
MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praf de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 24 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema: Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si o topim pe abur, Se lasa la racit . La final se amesteca cu frisca batuta si visinile scurse.
Glazura am scris mai sus cum se face.
ASAMBLARE
Taiem blatul in 3 (2 taieturi). Insiropam o parte cu siropul de la visine, punem jumatate de crema, iarasi blat insiropat , crema si ultima parte de blat dupa care glazuram.
POFTA BUNA!!!
Comments
Post a Comment
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!