Tort "EGIPTEAN 2"
Dragii mei , stiu ca am mai pus o data reteta asta , dar acum vreau sa va arat putin mai simplificata...
SE FAC 3 FOI:
PT.O FOAIE:
2 albusuri
un praf de sare
2 linguri zahar
2 linguri nuca macinata
jumatate de lingura de faina
CREMA 1
6 galbenusuri
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
500 ml lapte
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
250 ml frisca lichida.
CREMA 2
3 linguri de zahar
100-150 gr alune
250-300 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Incepem cu FOILE...Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca o bezea. Adaugam nuca si amestecam cu o spatula, iar la final adaugam faina. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm , cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste. Se scoate foaia si se lasa la racit pe gratar. Facem si celelelte.
CREMA 1 : Galbenusurile se freaca cu zahar si esenta de vanilie , in care adaugam 400 ml lapte si il punem pe foc. Amidonul il dizolvam cu laptele ramas(100ml). Cand laptele de pe foc colocoteste se adauga amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu frisca batuta.
CREMA 2:Caramelizam zaharul si il intindem in strat subtire pe foaie de copt. Cand s-a racit il pisam sau il zdrobim . Alunele se macina si ele dar mai mari sau le zdrobim. Se amesteca frisca cu zaharul ars si alunele.
ASAMBLARE: Punem foaie, 2/3 din crema galbena, 1/3 din crema alba si tot asa , iar deasupra trebuie sa fie crema alba.
P.S. Tortul va permite sa faceti combinatiile care va plac :
Nuca macinata in foaie, miez de nuca in crema
sau
Alune macinate in foaie , alune zdrobite in crema
sau
Nuca macinata in foaie , alune zdrobite in crema
Sau
Alune macinate in foaie, miez de nuca in crema
POFTA BUNA!!!
SE FAC 3 FOI:
PT.O FOAIE:
2 albusuri
un praf de sare
2 linguri zahar
2 linguri nuca macinata
jumatate de lingura de faina
CREMA 1
6 galbenusuri
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
500 ml lapte
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
250 ml frisca lichida.
CREMA 2
3 linguri de zahar
100-150 gr alune
250-300 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Incepem cu FOILE...Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca o bezea. Adaugam nuca si amestecam cu o spatula, iar la final adaugam faina. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm , cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste. Se scoate foaia si se lasa la racit pe gratar. Facem si celelelte.
CREMA 1 : Galbenusurile se freaca cu zahar si esenta de vanilie , in care adaugam 400 ml lapte si il punem pe foc. Amidonul il dizolvam cu laptele ramas(100ml). Cand laptele de pe foc colocoteste se adauga amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu frisca batuta.
CREMA 2:Caramelizam zaharul si il intindem in strat subtire pe foaie de copt. Cand s-a racit il pisam sau il zdrobim . Alunele se macina si ele dar mai mari sau le zdrobim. Se amesteca frisca cu zaharul ars si alunele.
ASAMBLARE: Punem foaie, 2/3 din crema galbena, 1/3 din crema alba si tot asa , iar deasupra trebuie sa fie crema alba.
P.S. Tortul va permite sa faceti combinatiile care va plac :
Nuca macinata in foaie, miez de nuca in crema
sau
Alune macinate in foaie , alune zdrobite in crema
sau
Nuca macinata in foaie , alune zdrobite in crema
Sau
Alune macinate in foaie, miez de nuca in crema
POFTA BUNA!!!
Comments
Post a Comment
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!