Dovlecel umplut cu legume mexicane. Eu am servit cu smantana dar fara poate fi o mancare gustoasa si de post.
Dovlecelul este denimit stiitific "curcubita pepo " si este originar din America , dar este sadit pe tot globul , fructul folosindu-se in alimentatie.
"Dovlecel si alte legume
O mancare de minune
La cuptor punem putin
Si e gata de festin !"
Portii: 8
Timp total : 40-50 min
INGREDIENTE:
2 dovlecei
200-300 gr legume mexicane
1 lingur ulei
sare
piper
SOS:
4 linguri de smantana
1 catel de usturoi
sare
1 castravete
MOD DE PREPARARE
Se pune la incins uleiul si se calesc putin legumele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dovlecelul se spala bine si se taie in 3 sau 4, se scot semintele cu lingurita si se aseaza in tava de yena. Se umplu dovleceii cu legume, se toarna o cana de apa , se acopera cu capac si se dau la cuptor la foc potrivit 25-30 min.
Sos: smantana se amesteca cu castravetele taiat marunt si cu usturoiul pisat si sare.
Marrow stuffed with Mexican vegetables
Dovlecelul este denimit stiitific "curcubita pepo " si este originar din America , dar este sadit pe tot globul , fructul folosindu-se in alimentatie.
"Dovlecel si alte legume
O mancare de minune
La cuptor punem putin
Si e gata de festin !"
Portii: 8
Timp total : 40-50 min
INGREDIENTE:
2 dovlecei
200-300 gr legume mexicane
1 lingur ulei
sare
piper
SOS:
4 linguri de smantana
1 catel de usturoi
sare
1 castravete
MOD DE PREPARARE
Se pune la incins uleiul si se calesc putin legumele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dovlecelul se spala bine si se taie in 3 sau 4, se scot semintele cu lingurita si se aseaza in tava de yena. Se umplu dovleceii cu legume, se toarna o cana de apa , se acopera cu capac si se dau la cuptor la foc potrivit 25-30 min.
Sos: smantana se amesteca cu castravetele taiat marunt si cu usturoiul pisat si sare.
Un deliciu!! simplu si gustos!!
ReplyDeleteMultumesc Lulu!! Pupici!!
ReplyDeleteCe mult imi plac dovleceii umpluti!!!!Yumyyy
ReplyDeleteMultumesc Haplea!!
DeleteDovleceii umpluti cu carne sau doar cu legume, sunt de nerefuzat!
ReplyDelete