Cornulete cu rahat- Turkish delight mini rolls

 Buna  seara dragilor, stiu ca nu sunt prezenta prea mult cu scrisul retetelor, dar incerc cand am timp sa mai scriu cate una alta.

Am mai avut ceva rahat prin casa si niste untura si am decis sa fac niste cornulete.

Reteta este foarte simpla si usor de facut. Sa va spun de ce avem nevoie.

INGREDIENTE:

160 gr untura

150 gr kefir

1 ou

Un praf de sare

3 linguri de zahar

Esenta de vanilie

Esenta de lamaie(puteti pune coaja rasa de lamaie)

500gr faina

200gr rahat

Zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

Incepem prin a taia rahatul cubulete, sa il avem pregatit.

Intru-un bol punem untura, oul, sarea, kefirul si esentele, mixam bine pana avem o compozitie cremoasa.

Adaugam treptat faina si mixam, nu foarte mult doar cat sa se incorporeze, aluatul obtinut nu trebuie sa fie lipicios. Daca mai trebuie mai adaugati o lingura de faina,  asta in fun tie si de ce faina folositi si cat este de mare oul.

Punem aluatul la frigider o ora.

Preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Luam din aluat si punem pe masa de lucru presarata cu faina. Intended o foaie de cca 3 mm, apoi taiem foaia in patrate, nu foarte mari nici foarte mici. Punem bucata de rahat si rulam.

Punem cornuletele in tava pe hartie de copt si coacem pana se rumenesc putin.

La final le presaram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs