Cosuletele cu nuca si dulceata sunt favoritele mele, am mai facut pana acum dar
nu am fost foarte incantata de ele. Stiam ca Buni face cele mai bune cornulete,
asa ca am pus mana pe telefon si am cerut reteta. Ce credeti? Buni a facut poza
retetei din caietul ei vechi. Denisei mele ii plac foarte mult asa ca m-am pus
pe treaba. Sa va scriu reteta asa cum am primit-o
Ingrediente:
400gr. faina
200gr. unsoare
4 linguri smantana
4 galbenuse
esenta de vanilie
un
praf de sare
un plic praf de copt(o lingurita)
Umplutura:
un borcan dulceata de piersici(sau de care aveti)
4 albusuri
200gr. nuca
macinata
6 linguri zahar
zahar pudra
Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina, sarea, unsoarea, smantana, galbensurile, esenta de
vanilie si praful de copt.
Framantam toate la un loc si dam aluatul la frigider
cel putin 30 min.
Cat aluatul sta la frigider(eu l-am pus afara ca era rece),
incingem cuptorul la 180 de grade.
Dupa cele 30 de min , punem formele intr-o
tava si incepem sa pregatim umplutura.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare
pana devin lucioase, adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand compozitia
nu cade din vas, adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula.
Intindem
aluatul in foaie subtire de 3 mm, taiem un rotund si punem in forma, avand grija
ca aluatul sa fie pana sus, punem dulceata, iar deasupra bezea cu nuca.
Dam la
cuptor pentru aproximativ 20 min. Scoatem cosuletele, le lasam la racit, le
soatem din forme si le pudram cu zahar pudra.
Comments
Post a Comment
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!