Cosulete cu dulceata de piersici si nuca- Mini baskets with peach jam and walnuts meringue


Cosuletele cu nuca si dulceata sunt favoritele mele, am mai facut pana acum dar nu am fost foarte incantata de ele. Stiam ca Buni face cele mai bune cornulete, asa ca am pus mana pe telefon si am cerut reteta. Ce credeti? Buni a facut poza retetei din caietul ei vechi. Denisei mele ii plac foarte mult asa ca m-am pus pe treaba. Sa va scriu reteta asa cum am primit-o

 Ingrediente:

400gr. faina
 200gr. unsoare
 4 linguri smantana 
4 galbenuse 
esenta de vanilie
 un praf de sare 
un plic praf de copt(o lingurita)

Umplutura:
un borcan dulceata de piersici(sau de care aveti)
 4 albusuri 
200gr. nuca macinata 
6 linguri zahar
 zahar pudra 

Mod de preparare: 
Punem intr-un bol faina, sarea, unsoarea, smantana, galbensurile, esenta de vanilie si praful de copt. 
Framantam toate la un loc si dam aluatul la frigider cel putin 30 min. 
Cat aluatul sta la frigider(eu l-am pus afara ca era rece), incingem cuptorul la 180 de grade. 
Dupa cele 30 de min , punem formele intr-o tava si incepem sa pregatim umplutura. 
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin lucioase, adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand compozitia nu cade din vas, adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula. 
Intindem aluatul in foaie subtire de 3 mm, taiem un rotund si punem in forma, avand grija ca aluatul sa fie pana sus, punem dulceata, iar deasupra bezea cu nuca. 
Dam la cuptor pentru aproximativ 20 min. Scoatem cosuletele, le lasam la racit, le soatem din forme si le pudram cu zahar pudra.

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs