Prajitura Televizor- TV Cake
Dragii mei, este prima reteta de pe anul acesta si prima data cand am facut aceasta prajitura. Cu siguranta o stiti si ati facut-o de nenumarate ori cu diferite ocazii sau la sarbatori.
Prajitura Televizor este o prajitura veche din caietul acela ingalbenit, care mie imi este tare drag. Dupa cum am spus am facut-o pentru prima data, trebuie sa va spun ca nu este greu de facut deloc, chiar daca se face cu foi si blat . sa vedem ce am facur si cum am facut, dar inainte scriem ceva frumos.
Prajitura Televizor din caietul amintirilor,
Buna si pe gustul tuturor.
2 foi si-un blat se face, iute iute se si coace.
Cream fiarta si pufoasa,
Tare tare delicioasa.
Glazura de ciocolata sus, repede s-a mai dus.
Ingrediente Foi(2):
2 oua
6 linguri rase de zahar
10 linguri de lapte
10 linguri de ulei
1 lingurita amoniac
1 lingura zeama de lamaie
3 linguri rase de cacao
10 linguri faina
Blat:
6 oua
un praf de sare
6 linguri de zahar
7 linguri de faina
Crema:
1 litru de lapte
4 linguri amidon
6 linguri de zahar
vanilie
200 gr de unt
Glazura:
100 gr ciocolata
50gr de unt
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu foile .
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-un bol punem ouale si zaharul si le amestecam cu un tel, cand zaharul s-a dizolvat adaugam laptele, uleiul si amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina si cacaoa, framantam un aluat potrivit pe care il impartim in doua.
Fiecare bucata se intinde si se coace pe dosul tavii, presarata bine cu faina pentru 15 min. Eu le-am copt in tava pe hartie de copt. la fel procedam si cu a doua foaie si le lasam la racit.
Preparam blatul in pasul urmator:
Punem intr-un bol ouale, un praf de sare si zaharul, mixam pana isi dubleaza voulumul , apoi incorporam faina cu o spatula. Turnam aluatul in tava in care am copt foile si coacem pentru 25-30 min, sau pana trece testul scobitorii. Il scoatem si il lasam la racit pe un gratar.
Crema:
Punem 800 ml lapte la fiert cu zaharul si vanilia. Tinem 200 ml lapte pentru a dizolva amidonul. Cand laptele incepe sa clocoteasca adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul.
Asamblare:
Se pune o foaie , jumatate din crema, blatul , cealalta jumatate de crema si cea de a doua foaie.
Deasupra se pune glazura, adica se topeste untul cu ciocolata si se toarna peste foiae.
Se pune in frigider pana a doua zi .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!