Posts

Cornulete in 2 culori- Mini croissants in 2 colours

Image
  FOR ENGLISH RECIPE SCROLL DOWN OR PRESS READ MORE     Imi era tare pofta sa mananc cornulete de acest fel. Ce-I drept nu am mai facut de cativa ani buni, asa ca am facut acum de Craciun.     Portii: 1/2 Timp Total: 1hr-2hr.     INGREDIENTE: 600 gr faina 1 pliculet drojdie esenta de vanilie 100 gr unt 200 ml lapte 2 linguri zahar 1 ou 1 lingura cacao dulceata de zmeura rahat   MOD DE PREPARARE: Drojdia se pune intr-un pahar cu o lingura de zahar si apa calda sa se dizolve si sa creasca.  Se pun intr-un bol ouale, se adauga drojdia, zaharul, esenta de vanilie , untul moale , se amesteca foarte bine toate la un loc. Se adauga treptat faina si se framanta bine , pana cand aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte aluatul in doua, o parte se amesteca cu cacaoa si se lasa la crescut 30 min. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 3 sau 4 parti fiecare, si cel alb si cel maro. Se ia cate...

Bilute Cu Cirese Glasate-Glace Cherries Balls

Image
  FOR ENGLISH RECIPE , SCROLL DOWN OR PRESS READ MORE     Dupa cum spuneam anul acesta am stat mai mult in bucatarie de Craciun, sa pregatesc mai multe prajituri. Ce-I drept trebuia sa scriu retetele inainte sa va aduc un pic de inspiratie, doar ca timpul a zburat foarte repede si nu ammai ajuns. Am facut bilute cu cirese, este foarte simplu de facu si mai ales noua ne plac tare mult.     Portii: 1 Timp Total: 30 min     INGREDIENTE: 600 gr biscuiti 150 gr unt 400 ml apa 3 linguri de cacao 8 linguri de zahar esenta de rom 2 cutii de cirese glasate(400 gr) nuca de cocos pentru decor. MOD DE PREPARARE: In primul rand macinam biscuitii. Punem intr-o oala pe foc apa, zaharul si untul, cand se topeste untul se adauga biscuitii macinati si cacaoa. Se amesteca bine si se adauga esenta de rom dupa gust.  Lasam sa se raceasca putin si apoi formam bilute in interiorul carora punem ciresele si le dam prin nuca d...

Fursecuri - Biscuits

Image
For English recipe scroll down or press Read More. Dragii mei daca tot se apropie sarbatorile anul acesta am dat startul cu niste fursecuri, foarte simple si fragede. nu am facut multe , asa ca va scriu ce am pus in ele. Portii: 1 Timp total: 1hr INGREDIENTE: 100 gr unt(la temperature camerei) 125 gr zahar pudra 300-400 gr. faina 1 ou esenta de rom MOD DE PREPARARE: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma, adaugam oul, amestecam bine si adaugam esenta de rom. Incorporam faina, putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Cantitaea de faina difera in functie de marimea oului, asa ca puteti folosi mai mult sau mai putin decat am folosit eu .  Aluatul se lasa la frigider 30 minute.  Incingem cuptorul la 170 de grade. Intindem o foaie nu foarte groasa nici foarte subtire, taiem cu decupatoare, si punem fursecurile in tava pe hartie de copt. Le coacem circa 10-15 min. Se pot pudra cu zahar, noi am ales sa le coloro...

Placinta Cu Dovleac 2- Pumpkin Pie 2

Image
  For ENGLISH recipe press READ MORE in the end.     Dragii mei dupa cum stiti luna octombrie este luna dovleacului, nu se poate sa nu facem o placinta cu dovleac , dovleac copt sau multe altele. Mirosul de dovleac este mirosul toamnei.   INGREDIENTE: 5 linguri iaurt grecesc un praf de sare 2-3 linguri zahar esenta de vanilie un ou  2 linguri ulei  un praf de copt faina cat cuprinde UMPLUTURA 500 gr de dovleac ras 5-6 linguri zahar scortisoara MOD DE PREPARARE Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit. Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.   Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins.Se imparte in doua , se intinde foaie , s...

Prajitura Coca-Cola- Coca Cola Cake

Image
For ENGLISH RECIPE press READ MORE on the end. Salutare dragilor!! Aceasta prajitura o am de mult din caietul mamei mele, dar nu am facut-o niciodata, nu stiu de ce dar asta este. Asa ca m-am decis sa o fac , inspirandu-ma din caietul vechi am adaptat-o asa cum imi place mie :)). A iesit delicioasa , asa ca haideti sa vedem de ce avem nevoie si cum se face. Portii: 24 Timp total: 1h 30 min BLAT: 5 oua 7 linguri de zahar un praf de sare 12 linguri Coca-Cola 7 linguri de faina o ligurita de praf de copt 2 linguri de cacao. CREMA: 4 linguri de amidon 400 ml lapte 6 linguri zahar 200 ml frisca lichida 80 gr nuca de cocos GLAZURA: 400 ml Coca-Cola 4 linguri de zahar 4 linguri de amidon 100 gr ciocolata cu lapte PREPARARE: Blat: Separam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa. In continuare adaug...

Friptura De Vita- BEEF STEAK

Image
FOR ENGLISH RECIPE PRESS READ MORE, IN THE END OF THE POST. Stiu ca nu foarte multa lume se da in vant dupa carnea de vita, dar mie imi place foarte mult. Aceasta este friptura care imi place exact asa medium rare. :)). Nu este mare filozofie sa o gatiti, mie asa imi place, voi puteti sa o gatiti cat vreti de bine . Portii: 2 Timp total: 15 min INGREDIENTE: 200-300 gr carne de vita( muschi) sare piper MOD DE PREPARARE: Se taie carnea felii de grosimea unui deget , se condimenteaza cu sare si piper.  Se incinge tigaia si se pune carnea 5 min. Dupa 5 min se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa inca 5 min. Se scoate si se lasa la odihnit cateva minute, apoi se taie.   POFTA BUNA

Piept De Rata- Duck Breast

Image
Pentru prima oara am facut piept de rata. De cand am facut m-am indragostit pe loc, 3 o data as manca. Am crezut ca este dificil de facut, dar nu este deloc. Am cautat pe net si am citit retata Laurei Laurentiu, reteta din care m-am inspirit o gasiti AICI . Haideti sa vedem de ce avem nevoie. Portii: 2 Timp Total: 20min INGREDIENTE: 2 bucati piept de rata sare piper MOD DE PREPARARE: Incingem cuptorul la 180 de grade. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie . Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa nu taiem si carnea. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Se aseaza pieptul de rata in tigaie cu pielea in jos si se pune la foc mediu timp de 8 min.  Intoarcem pieptul de rata cu carnea in jos timp de 2 min.  Transferam pieptul de pui in tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru inca 8 min. Cand este gata il scoatem si il la...