Posts

Scoici St. Jack Patagoniene cu legume- Patagonian Scallops with vegetable

Image
      Imi plac tare mult fructele de mare, scoicile, pestele, intotdeauna am vrut sa mananc scoici St. Jack. Sunt scumpe, ce-i drept dar merita. Eu am gasit doar micute, nu mari cum as fi vrut dar sunt bune si este si pentru prima data cand am facut. Va spun cu siguranta ca se gatesc foarte usor, cateva minute doar pe ambele parti.   INGREDIENTE: 200 gr scoici 2 morcovi mari 2 pastranaci mari 2 linguri de mazare( eu am folosit congelata) 50 gr unt sare piper 1 catel de usturoi 1 lingura de zahar.   MOD DE PREPARARE: Incepem cu legumele care dureaza mai mult. Se curate morcovii si pastranacul, se spala si se taie in 4. Se pun la fiert, se fierb cam 20 min pana se inmoaie putin. Intr-o tigaie punem 25 de gr unt si o lingura de zahar, lasam untul sa se topeasca si adaugam  morcovul si pastranacul, pe langa acestea mai adaugam si 2 linguri de mazare, gatim pentru 10 min.      Scoicile se condimenteaza cu ...

Cea mai buna SAVARINA- The best Savarin

Image
Savarinele, unul dinte cele mai aromate si insiropate deserturi. Am facut multe retete de savanine, dar parca nu erau prea pe gustul meu . Am dat de aceasta reteta la o doamna draga mie, la Simona Callas, asa deci am preluat de la ea reteta, care se gaseste AICI ALUAT: 300 gr faina un praf de sare un pliculet de drojdie(7 gr) sau 15gr drojdie proaspata o lingura zahar 125 ml lapte cald esenta de vanilie(jumate de lingurita) 1 ou o lingura de ulei mai aveti nevoie de ulei si pentru uns formele cu o pensula SIROP: 1,5 l apa 8 linguri zahar o lingura esenta de rom DECOR: un borcan de dulceata ( eu am folosit capsuni), puteti folosi si zmeura 300 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca 3 linguri zahar pudra. MOD DE PREPARARE: Aluat: Punem drojdia cu lingura de zahar intr-un pahar si cu putin lapte din cel amintit mai sus, lasam 5-10 minute sa se dizolve. Punem intr-un bol, faina, oul, sarea, uleiul si esenta de vanilie, apoi adaugam drojdia si mixam pana ob...

Drob de pui-Chicken loaf

Image
   Drobul este traditional de Paste, dar se face din organe de miel, eu am ales sa fac din pui pentru ca imi era pofta tare.     INGREDIENTE: 500 gr ficat de pui un piept de pui (250-300 gr) 2 oua fierte 2 oua crude  o ceapa patrunjel- o lingurita marar-o lingurita sare -dupa gust piper-dupa gust   MOD DE PREPARARE: Punem la fiert ficatul de pui si pieptul de pui separate, dupa ce s-au fiert le punem la scurs si le lasam sa se raceasca. Calim ceapa tocata in putin ulei si o lasam la racit. Tocam ficatul si pieptul de pui si le punem intr-un bol, adaugam ceapa, sare, piper, marar si patrunjel(eu am folosit marar si patrunjel uscat, daca aveti proaspat si mai bine, da o aroma mai buna). Amestecam ingredientele iar apoi adaugam 2 oua crude si din nou amestecam. Intr-o tava mica de chec, punem hartie de copt, punem o tremie din compozitie, punem ouale fierte, punem cealalta parte de compozitie si coacem in cuptorul pr...

Piersicute- Peaches

Image
    Piersicute sau piersici sau caise, cum vreti sa le spuneti, sunt desertul copilariei. Cand facea mama de sarbatori tot timpul dadeam tarcolale si furam din ele .   ALUAT: 3 oua o cana de zahar(cana este de 250 ml) o cana de ulei( cana de 250 ml) coaja de lamaie esenta de vanilie o lingurita praf de copt faina cat cuprinde UMPLUTURA: Scobitura de la piersici un borcan dulceata de capsuni   Mai avem nevoie de: 3 siropuri cu colorant alimentar zahar pentru tavalit   MOD DE PREPARARE: Aluat: Se pun ouale intr-un bol, se adauga zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si se amesteca bine, punem uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot, apoi adaugam praful de copt si faina cat avem nevoie, sa obtinem un aluat care poate fi modelat. Luam cu mana din aluat si modelem in palma bilute mici cam cat o nuca, le punem in tava cu hartie de copt si coaceam in cuptorul preincalzit la 170celsius pentru 25-30 min. Le lasam la racit...

Langosi unguresti- Hungarian fried flatbread

Image
Langosi , cui nu-I plac aceste placinte, am cautat multe retete care sa imi placa si in sfarsit am gait una, la Adina pe Carte de retete. Langosul este o placinta prajita ungureasca, dupa cum stiti, este delicioasa. Langosii sunt foarte populari in partea Transilvaniei, dar si in Polonia, Austia, Cehia, Slovacia, Croatia. INGREDIENTE: 500 g faina 7 gr drojdie granule(un pliculet) 200 ml lapte caldut 1 lingurita de zahar apa calduta sare 2 linguri de ulei ulei pentru prajit 200 gr cascaval( eu am folosit branza sarata) 200 gr smantana MOD DE PREPARARE: Puneti drojdia intr-un pahar cu lingurita de zahar si 50 ml din laptele caldut, amestecati si lasati sa creasca cam 10 min. Intr-un bol se pune faina, sarea si uleiul, se pune drojdia si incepe sa se amestece adaugand laptele pe rand. In completare punem si apa calduta pana obtinem un aluat mai moale decat la paine. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi cu mainile unse cu ulei formam rotundu...

Gogosi Goale- Empty Doughnuts

Image
  Intotdeauna, mi-au placut gogosile, dar niciodata  nu au iesit ca ale mamei si nu cred ca vor iesi vreodata. Am tot incercat retete, dar aceasta mi-a placut mult. INGREDIENTE: 600 gr faina un praf de sare 2 oua 5 linguri zahar 100 gr unt topit 200 ml lapte caldut un pliculet de drojdie(7 gr) coaja de lamaie esenta de vanilie. ulei pentru prajit MOD DE PREPARARE: Punem faina, sarea, zaharul, ouale, coaja de lamaie, esenta de vanilie intr-un bol. Punem drojdie intr-un pahar cu o lingurita de zahar si punem putin lapte caldut peste , amestecam si o puneam in bol, lasam sa creasca 10 min. Amestecam totul impreuna si punem laptele caldut pe rand, lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 2 sau in 3 , presaram faina pe masa de lucru , intindem pe rand aluatul, sa nu fie prea subtire si taiem cu un pahar. Intr-o cratita se pune ulei la incins si prajim gogosile.   Le scoatem pe o tava cu servetele de hartie sa se scurga uleiu...

Kurtos Kalacs

Image
Kurtos Kalacs- cozonac secuiesc sau cosuri de fum . Este un preparat alimentar specific sud-estului Transilvaniei. Atât sașii din Țara Bârsei, cât și secuii din județul Covasna revendică originea acestui preparat vechi de mai multe secole. În întreaga Românie, acest preparat a devenit cunoscut abia după căderea regimului comunist, când brutari secui (cei mai mulți din județul Covasna) au dezvoltat cu succes afaceri proprii și l-au răspândit în toată România (de unde și denumirea de „colac secuiesc”). Cozonacul secuiesc este un produs foarte popular la sărbători, festivaluri și târguri. (Wikipedia) M-am inspirit din reteta Leoaicei, Clementina de pe Bucataras. ro INGREDIENTE:( 2 colaci mai mari)  500 gr faina 50 gr praf budinca vanilie un plic de drojdie(7 gr) 150 gr zahar 50 ml ulei 20 de gr untura o lingurita sare 200 ml lapte nuca macinata zahar scortisoara MOD DE PREPARARE: Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. ...