Posts

Cornulete cu rahat- Turkish delight mini rolls

Image
 Buna  seara dragilor, stiu ca nu sunt prezenta prea mult cu scrisul retetelor, dar incerc cand am timp sa mai scriu cate una alta. Am mai avut ceva rahat prin casa si niste untura si am decis sa fac niste cornulete. Reteta este foarte simpla si usor de facut. Sa va spun de ce avem nevoie. INGREDIENTE : 160 gr untura 150 gr kefir 1 ou Un praf de sare 3 linguri de zahar Esenta de vanilie Esenta de lamaie(puteti pune coaja rasa de lamaie) 500gr faina 200gr rahat Zahar pudra MOD DE PREPARARE: Incepem prin a taia rahatul cubulete, sa il avem pregatit. Intru-un bol punem untura, oul, sarea, kefirul si esentele, mixam bine pana avem o compozitie cremoasa. Adaugam treptat faina si mixam, nu foarte mult doar cat sa se incorporeze, aluatul obtinut nu trebuie sa fie lipicios. Daca mai trebuie mai adaugati o lingura de faina,  asta in fun tie si de ce faina folositi si cat este de mare oul. Punem aluatul la frigider o ora. Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Luam din a...

Prajitura Ileana fara zahar- Sugar free walnuts and vanilla cake ''Ileana''

Image
  Prajitura Ileana fara zahar. Pentru ca am avut de facut o comanda de tort fara zahar, am cumparat Xylitol, mi- a mai ramas si am zis sa il folosesc. Eu am mai folosit Xylitol acum cativa ani in urma, doar ca era lichid. Haideti sa va spun de ce aveti nevoie si ce am facut eu pe aici :). Se fac 3 foi: INGREDIENTE FOI: 9 albusuri un praf de sare 9 linguri de  zahar 9 linguri de faina 3 linguri de faina CREMA: 9 galbenusuri 9 linguri de zahar esenta de vanilie 4 linguri de lapte 300 gr unt la temperatura camerei. MOD DE PREPARARE: Se face blatul pentru foi. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca.  La final se adauga faina  si se amesteca cu o spatula. Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade( fan) sau la foc potrivit pe gaz. Foile se coc pe foaie de copt in tava de 25x35. Se pune o treime din bezeaua cu nuca si se coace 20-25 min. Intre timp bezeaua ramasa se tine la frigider. Se scot foile pe un ...

Mici-Beef and pork kebabs

Image
  Dragii mei mie imi plac micii facuti in casa, cred ca si voua va plac. De obicei eu ii fac cu o zi inainte de ai gati. Haideti sa va spun si cum ii fac eu, daca va place reteta va invit sa ii incercati si sa imi spuneti daca v-au placut. INGREDIENTE: 2kg carne tocata de vita 1kg carne de porc O capatana si jumatate de usuroi 2 linguri de sare 2 linguri de Piper 4 linguri de boia de ardei 2 linguri de cimbru uscat 1 lingura ienibahar 1 lingura de bicarbonat 600 ml apa rece. Mod de preparare Eu de obicei iau bucati de carne si o macin, dar se poate folosi si carne gata tocata din comert. Usturoiul se curata si se macina si el daca macinati carne, daca nu se da pe razatoarea mica. Carne se pune intr-un bol mare sau lighting, se adauga toate condimentele si bicarbonatul. Se incepe framantarea prin adaugarea apei reci, putin cate putin. Se acopera si se lasa la rece de pe o zi pe alta. Pofta buna!

Drob de pui 2-Chicken loaf 2

Image
  Va pup dragilor, dupa cum vedeti nu am postat de mult timp, nu pentru ca nu as vrea, doar ca nu prea am timp.  Ma puteti urmari pe pagina de Facebook, pe care o folosesc mai des decat Instagramul, pagina mea o gasiti in stanga paginii de blog. Astazi va voi scrie reteta de drob de pui pe care am facut-o ieri. Am facut de pui pentru ca ai mei nu prea agreeaza organele de miel si sunt sigura ca si dintre voi nu agreeati mielul. Se face foarte simplu, haideti sa va spun si cum. INGREDIENTE 500 gr ficat de pui 5 pulpe superioare medii  2 oua fierte tare 3 oua crude 1 legatura ceapa verde Putin ulei pentru calit ceapa 100 gr marar proaspat 100 patrunjel proaspat Sare  Piper  MOD DE PREPARARE Inainte de toate spalam ficatul si pulpele si le punem la fiert. 2 oua se pun la fiert , le fiercer in jur de 10min, sa fie tari, apoi se lass la racit si se curata. Ficatul si pulpele, dupa ce sunt fierte se scoat intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Incepe...

Briose "Matase rosie"-Red velvet cupcakes

Image
  Intotdeauna m-am ferit de briose, nu stiu de ce , am descoperit o reteta tare faina si usoara. Va impartasesc si voua poate vreti sa faceti.Reteta este de la Diana's Kitchen, si o las aici  Red velvet cupcakes Portii: 12 Timp total: 30 min. INGREDIENTE: 2oua Un praf de sare 150 gr zahar 150gr kefir/ iaurt 240gr faina 120 ml ulei 1/2 lingurita bicarbonat  1 lingurita praf de copt Esenta de vanilie 1 lingurita cacao Colorant rosu DECOR: 150 ml frisca 200gr crema de branza 100gr zahar pudra Esenta de vanilie. MOD DE PREPARARE Incepem prin a preincalzi cuptorul la 170 grade Celsius. Punem hartiile de briose in tava speciala, sa fie pregatite. Punem oulae cu praful de sare intr-un bol, adaugam zaharul si mixam 5 minute. Adaugam uleiul si esenta de vanilie, mixam pana se incorporeaza. In continuare intr-un bol amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si cacaoa. Punem o treime din kefir, mixam, o treime din faina, mixeam si tot asa pana terminam. La final adaugam colorant...

Colectie de dulciuri- Sweets Collection

Image
Dragii mei , am facut o colectie de dulciuri pe care le putem pune pe langa prajituri. La mine de fiecare data, de sarbatori se face si cate un dulce din acesta pe langa prajituri si torturi. Va invit cu mare drag sa vedeti cum se fac fiecare in parte . Voi pune mai jos pozele si link-urile la retete. Tavalita sau Lamington Piersicute-Peaches Bilute cu cirese glasate- Glase cherries Balls Cosulete cu dulceata si nuca- Mini baskets with jam and walnuts Cornutele in doua culori -Two colours rolls Rulouri cu frisca- Cream Rolls Salam de biscuiti- Biscuits salami Cornulete cu nuca si dulceata- Mini rolls with jam and walnuts Sper ca v-au fost de folos si va astept cu drag, sa comentati, sa distribuiti sau sa lasati o idee, sau ce doriti... V-am Pupat!!

Tavalita-Lamington cake

Image
  Dragii mei nu am mai scris de ceva timp, dar astazi va aduc o prajitura foarte buna, pe care toti o stiti, se numeste Tavalita sau Lamington cake. Lamington cake este o prajitura facuta din pandispan, data prin sos de ciocolata si nuca de cocos. Se crede ca prajitura a fost denumita dupa Lordul Lamington, care a fost guvernatorul Queensland-ului intre anii 1896-1901, sau dupa sotia acestuia. Identitatea inventatorului scestei prajituri este de asemenea incerta, se crede ca a fost bucatarul sef al lordului, care trebuia sa hraneasca niste oaspeti neasteptati, si a facut aceasta prajitura cu ingredientele ce le avea. Prima mentionare a acestei prajituri a fost facuta in anul 1896, intr-un ziar din Queensland. Daca tot v-am spus cate ceva despre aceasta prajitura eu zic sa va dau si reteta. BLAT: 6 oua un praf de sare 6 linguri zahar 4 linguri ulei 6 linguri faina o lingurita praf de copt GLAZURA: 8 linguri zahar 300 ml lapte 50 gr. un 3 linguri cacao esenta de rom  DECOR: 200-...