Posts

Prajitura Alba Ca Zapada- Snow White Cake

Image
  For English recipe Scroll Down or press Read More      Dragii mei , tot din seria facute de Craciun este si aceasta prajitura. A iesit foarte gustoasa, este prima data cand am facut-o si am avut inspiratie reteta lui Merisor, Prajitura alba ca zapada . Dupa cum stiti sau nu , mie imi place sa deviez de la reteta originala si am schimbat un pic, in loc de unt la crema an folosit frisca si in loc de faina la crema am folosit amidon. A iesit foarte buna si asa dupa cum spuneam, haideti sa va spun cum si ce am facut. ALUAT:(4 foi) 2 oua 6 linguri de zahar un praf de sare 12 linguri ulei 12 linguri lapte 700 gr faina un plic de praf de copt/o lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu zeama de la jumate de lamaie esenta de lamaie CREMA: 1200 ml lapte 10 linguri de amidon 8 linguri zahar coaja si zeama de la o lamaie 300 ml frisca lichida. MOD DE PREPARARE: Aluat: Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine ...

Prajitura Cu Mac, Vanilie Si Biscuiti- Poppy Seeds, Vanilla And Biscuits Cake

Image
For English recipe scroll down or press read more.. Ei, dragilor tot din seria facute de Craciun este si aceasta prajitura, am pornit de la idea de a face prajitura Tosca, dar am deviat de la reteta ca de fiecare data asa cum imi place mie sa mai schimb cate ceva. A iesit foarte buna. Haideti sa va spun si cum am facut-o, este foarte simpla , nu va speriati :)) BLAT: 8 oua un praf de sare 8 linguri zahar 8 linguri faina o lingurita praf de copt 100 gr mac CREMA: 500 ml lapte 5 linguri de zahar esenta de vanilie 1 plic budinca de vanilie 300 ml frisca lichida SIROP 200 ml apa 2 linguri zahar GLAZURA: 2 pachete biscuiti glazurati cu ciocolata MOD DE PREPARARE: Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se adauga faina si praful de copt, se amesteca cu o spatula de sus in jos sa se incorporeze faina. La final adaugam macu...

Prajitura Fanta- Fanta Cake

Image
For English Recipe, scroll down or press Read More Dragii mei , nu ma prea pricep sa interactionez online, sa povestesc, nici nu stiu cum sa va abordez. de multe ori doar intru pe blog, scriu reteta, o distribui si ies, cam nasol, stiu ca nu se face. As vrea sa scriu mai mult, sa interactionez cu voi, voi incerca si aici si pe Facebook, as vrea sa si reusesc. Dupa cum spuneam in postarile trecute anul acesta de sarbatori am stat mai mul prin bucatarie, am facut mai multe prajituri, una dintre ele este Fanta. Voua va place? Ce prajituri ati mai facut…? Acum sa trecem si la treaba, am ales prajitura pentru ca noua ne place si este foarte simplu de facut si mai mult nici nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. BLAT: 5 oua un praf de sare 5 linguri zahar 3 linguri faina 2 linguri cacao 1 pliculet praf de copt sau o lingurita CREMA: 500 gr branza de vaci 8 linguri zahar esenta de vanilie 300 ml frisca lichida GLAZURA: ...

Cornulete in 2 culori- Mini croissants in 2 colours

Image
  FOR ENGLISH RECIPE SCROLL DOWN OR PRESS READ MORE     Imi era tare pofta sa mananc cornulete de acest fel. Ce-I drept nu am mai facut de cativa ani buni, asa ca am facut acum de Craciun.     Portii: 1/2 Timp Total: 1hr-2hr.     INGREDIENTE: 600 gr faina 1 pliculet drojdie esenta de vanilie 100 gr unt 200 ml lapte 2 linguri zahar 1 ou 1 lingura cacao dulceata de zmeura rahat   MOD DE PREPARARE: Drojdia se pune intr-un pahar cu o lingura de zahar si apa calda sa se dizolve si sa creasca.  Se pun intr-un bol ouale, se adauga drojdia, zaharul, esenta de vanilie , untul moale , se amesteca foarte bine toate la un loc. Se adauga treptat faina si se framanta bine , pana cand aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte aluatul in doua, o parte se amesteca cu cacaoa si se lasa la crescut 30 min. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 3 sau 4 parti fiecare, si cel alb si cel maro. Se ia cate...

Bilute Cu Cirese Glasate-Glace Cherries Balls

Image
  FOR ENGLISH RECIPE , SCROLL DOWN OR PRESS READ MORE     Dupa cum spuneam anul acesta am stat mai mult in bucatarie de Craciun, sa pregatesc mai multe prajituri. Ce-I drept trebuia sa scriu retetele inainte sa va aduc un pic de inspiratie, doar ca timpul a zburat foarte repede si nu ammai ajuns. Am facut bilute cu cirese, este foarte simplu de facu si mai ales noua ne plac tare mult.     Portii: 1 Timp Total: 30 min     INGREDIENTE: 600 gr biscuiti 150 gr unt 400 ml apa 3 linguri de cacao 8 linguri de zahar esenta de rom 2 cutii de cirese glasate(400 gr) nuca de cocos pentru decor. MOD DE PREPARARE: In primul rand macinam biscuitii. Punem intr-o oala pe foc apa, zaharul si untul, cand se topeste untul se adauga biscuitii macinati si cacaoa. Se amesteca bine si se adauga esenta de rom dupa gust.  Lasam sa se raceasca putin si apoi formam bilute in interiorul carora punem ciresele si le dam prin nuca d...

Fursecuri - Biscuits

Image
For English recipe scroll down or press Read More. Dragii mei daca tot se apropie sarbatorile anul acesta am dat startul cu niste fursecuri, foarte simple si fragede. nu am facut multe , asa ca va scriu ce am pus in ele. Portii: 1 Timp total: 1hr INGREDIENTE: 100 gr unt(la temperature camerei) 125 gr zahar pudra 300-400 gr. faina 1 ou esenta de rom MOD DE PREPARARE: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma, adaugam oul, amestecam bine si adaugam esenta de rom. Incorporam faina, putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Cantitaea de faina difera in functie de marimea oului, asa ca puteti folosi mai mult sau mai putin decat am folosit eu .  Aluatul se lasa la frigider 30 minute.  Incingem cuptorul la 170 de grade. Intindem o foaie nu foarte groasa nici foarte subtire, taiem cu decupatoare, si punem fursecurile in tava pe hartie de copt. Le coacem circa 10-15 min. Se pot pudra cu zahar, noi am ales sa le coloro...

Placinta Cu Dovleac 2- Pumpkin Pie 2

Image
  For ENGLISH recipe press READ MORE in the end.     Dragii mei dupa cum stiti luna octombrie este luna dovleacului, nu se poate sa nu facem o placinta cu dovleac , dovleac copt sau multe altele. Mirosul de dovleac este mirosul toamnei.   INGREDIENTE: 5 linguri iaurt grecesc un praf de sare 2-3 linguri zahar esenta de vanilie un ou  2 linguri ulei  un praf de copt faina cat cuprinde UMPLUTURA 500 gr de dovleac ras 5-6 linguri zahar scortisoara MOD DE PREPARARE Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit. Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.   Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins.Se imparte in doua , se intinde foaie , s...