Postări

Gogosi Goale- Empty Doughnuts

Imagine
  Intotdeauna, mi-au placut gogosile, dar niciodata  nu au iesit ca ale mamei si nu cred ca vor iesi vreodata. Am tot incercat retete, dar aceasta mi-a placut mult. INGREDIENTE: 600 gr faina un praf de sare 2 oua 5 linguri zahar 100 gr unt topit 200 ml lapte caldut un pliculet de drojdie(7 gr) coaja de lamaie esenta de vanilie. ulei pentru prajit MOD DE PREPARARE: Punem faina, sarea, zaharul, ouale, coaja de lamaie, esenta de vanilie intr-un bol. Punem drojdie intr-un pahar cu o lingurita de zahar si punem putin lapte caldut peste , amestecam si o puneam in bol, lasam sa creasca 10 min. Amestecam totul impreuna si punem laptele caldut pe rand, lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 2 sau in 3 , presaram faina pe masa de lucru , intindem pe rand aluatul, sa nu fie prea subtire si taiem cu un pahar. Intr-o cratita se pune ulei la incins si prajim gogosile.   Le scoatem pe o tava cu servetele de hartie sa se scurga uleiu...

Kurtos Kalacs

Imagine
Kurtos Kalacs- cozonac secuiesc sau cosuri de fum . Este un preparat alimentar specific sud-estului Transilvaniei. Atât sașii din Țara Bârsei, cât și secuii din județul Covasna revendică originea acestui preparat vechi de mai multe secole. În întreaga Românie, acest preparat a devenit cunoscut abia după căderea regimului comunist, când brutari secui (cei mai mulți din județul Covasna) au dezvoltat cu succes afaceri proprii și l-au răspândit în toată România (de unde și denumirea de „colac secuiesc”). Cozonacul secuiesc este un produs foarte popular la sărbători, festivaluri și târguri. (Wikipedia) M-am inspirit din reteta Leoaicei, Clementina de pe Bucataras. ro INGREDIENTE:( 2 colaci mai mari)  500 gr faina 50 gr praf budinca vanilie un plic de drojdie(7 gr) 150 gr zahar 50 ml ulei 20 de gr untura o lingurita sare 200 ml lapte nuca macinata zahar scortisoara MOD DE PREPARARE: Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. ...

Foietaj cu branza- Puff pastry cheese pie

Imagine
Placinta cu aluat foietaj si branza. Noua ne plac tare mult placintele cu branza, aluatul nu l-am facut este cumparat, deci va fi o placinta rapida. ALUAT: 2 foi de aluat foietaj(cumparat) UMPLUTURA: 500 gr branza de vaci sau crema de branza 5 linguri de zahar esenta de vanilie 2 oua 5 linguri de gris MOD DE PREPARARE: Incepem cu umplutura. Umplutura: Branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale se amesteca intr-un castron, la final se adauga grisul si se incorporeaza. Intindem prima foaie de aluat in tava cu hartie de copt, punem compozitia de branza, cealalta foie de aluat foietaj si intepam cu furculita din loc in loc. O punem in cuprorul preincalzit la 170 Celsius si coacem pentru 30-40 min.    

Oua ''Incondeiate''- Painted Eggs

Imagine
Inca o metoda de a vopsi ouale sau mai bine zis de a picta ouale. Foarte simpla daca aveti rabdare :), idea am preluat-o de la o doamna draga mie, de la  Dia, de la Retetele mele dragi . Eu zic ca ouale au iesit frumoase, voi ce ziceti? INGREDIENTE: 10 oua apa marker permanent( mai multe culori) MOD DE PREPARARE: Degresati ouale cu Fairy si apa calduta dupa care le clatiti bine cu apa rece.  Puneti ouale intr-o cratita, acoperiti-le cu apa si fierbeti-le pentru 7-8  min. Turnati apa fiarta de pe ele si puneti apa rece, lasati cateva min, apoi le scoatem pe un prosop la uscat. Luati culorile si incepeti  sa pictati ce doriti, in functie de imaginatia fiecaruia.

Oua vopsite natural- Natural egg colouring

Imagine
    Dragii mei dupa cum stiti sunt o multimer de metode de a vopsi ouale. Si eu ca si voi am incercat diverse metode, de aceea am zis sa incerc si metoda aceasta cu coji de ceapa si sfecla rosie. Daca ouale sunt inchise la culoare ,  obtineti o culoare mai intensa. Sa vedem si de ce avem nevoie.   INGREDIENTE: 10 oua o sfecla rosie mare coaja de la 2 cepe galbene apa un praf de sare o lingura otet slanina pentru a unde ouale sau ulei.   MOD DE PREPARARE:     Degresati ouale cu Fairy si apa calduta dupa care le clatiti bine cu apa rece. Punem cojile de ceapa, sfecla curatata si taiata felii, un praf de sare, o lingura de otet, punem ouale si adaugam apa cat sa le acopere. Eu le-am fiert cam 10 min. Scoatem ouale cu grija sa nu se ia culoarea, le punem intr-un castron adanc si turnam zeama in care au fiert peste ele, le lasam pana a doua zi  (eu le-am facut seara, daca le faceti mai devreme lasati ouale cateva o...

Oua vopsite cu colorant alimentar- Food colouring dye eggs

Imagine
Dragilor, sunt o multime de metode de a vopsi ouale. Am facut si classic cu vopsea, ciorap si Frunze, acum m-am gandit sa fac si altfel. Am ales sa le colorez cu colorant alimentar, si bineinteles daca va uitati mai atent in poza sunt si cateva pictate cu acuarele de fiica mea Denisa. Haideti sa va spun ce ne trebuie. INGREDIENTE: 10 oua 50 ml apa 50 ml otet colorant alimentar lichid ata sau elastic sau banda adeziva servetele manusi foarfeca MOD DE PREPARARE: Se spala bine ouale si se fierb timp de 7-8 min. Se scot, se clatesc cu apa rece si se lasa la racorit, cat sa putem pune mana pe ele. Se ia o bucata de servetel, se inmoaie in apa amestecata cu otet , se inveleste oul in servetel si se leaga la capete ca sa fie mai usor. Incepem sa punem colorant alimentar pe ou, pete de culoare dupa cum doriti, cand este gata mai dati cu pensula cu apa cu otet pe el si inveliti oul cu inca un servetel. se lasa la uscat , iar apoi se unge cu ulei sau slanina ca sa fie lucios...

Cartofi cu cascaval-Cheesy Potatoes

Imagine
O garniture tare simpla, rapida si gustoasa, merge linistit langa o bucata de carne :)). Sincer chiar nu mai stiam ce sa fac sa pun langa carne. INGREDIENTE: 10 cartofi sare piper boia 150 cascaval ras putin ulei( eu am folosit spray) MOD DE PREPARARE: Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam ii taiem in jumate si ii punem in tava cu hartie de copt. Am uns cartofi cu putin ulei , I-am condimentat cu sare, piper si boia, deasupra am pus cascavalul ras si I-am dat la cuptor pentru 15min. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 Celsius.  

Prajitura Cu Caramel Si Alune- Caramel And Peanuts Sponge Cake

Imagine
For English press read more or scroll down. Prajitura este foarte buna daca va place caramelul si alunele. Este usor de facut , nu sofisticata si oricine o poate incerca. BLAT: 8 oua un praf de sare 8 linguri zahar 6 linguri de faina 2 linguri de cacao o lingurita praf de copt CREMA: 150 gr alune zdrobite(eu am folosit cu sare) Jumatate de crema caramel cumparata(carnation de 397 gr) 100 gr lapte condensat(3-4 linguri) 600 ml frisca lichida(smantana dulce de frisca) SIROP: 2 linguri de zahar 200 ml apa Se amesteca pana se dizolva zaharul MOD DE PREPARARE: Blat: Separam albusurile de galbenuse. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata lasam blatul la racit . Crema: Punem intr-u...

Paine-Bread

Imagine
For English press read more or scroll down Dragii mei astazi a fost prima data cand nu mi-a iesit painea, am facut dupa alta reteta ce-i drept, aceasta din poza este facuta dupa reteta mea. Painea care am facut-o este gustoasa si pufoasa. Am stat si m-am gandit oare de ce am facut asa si nu am facut direct cum stiu eu , dar vorba aceea, incercarea moarte n-are... ALUAT:  500 gr faina sare 1 lingura de zahar un pliculet de drojdie(7 gr) 350 ml apa calduta 2 linguri ulei. MOD DE PREPARARE: Punem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia dizolvata si am amestecat cu carligul de aluaturi, apoi am adaugat si restul de apa, se amesteca pana se omogenizeaza. La final adaugam uleiul si mai amestecam pana se incorporeaza. Se presara faina deasupra si se lasa la dospit pana isi dubleaza voluml. Se scoate din bol si se pu...

Prajitura cu crema de castane si lapte condensat- Chestnuts puree and condensed milk filling cake

Imagine
  For English recipe press read more or scroll down    Dragii mei aceasta este reteta cu numarul 500, este o reteta speciala de aceea am tinut-o mai mult si nu am scris-o. O sa va spun si de ce, pentru ca am facut-o pentru tatal meu plecat la ceruri, care a fost, este si va ramane mereu in inima si sufletul meu. Am facut-o de Sf. Ion, adica de ziua lui de nume. Va spun ca neaparat trebuie sa o incercati, este atat de buna... BLAT: 8 oua un praf de sare 8 linguri zahar 6 linguri de faina 2 linguri de cacao o lingurita praf de copt CREMA: 250 gr. pireu de castane 4 linguri zahar 3-4 picaturi de esenta de rom 600 ml frisca lichida(smantana dulce pentru frisca) 100 gr lapte condensate SIROP: 2 linguri zahar 200 ml apa Se amesteca impreuna. MOD DE PREPRARE: Blat: Separam albusurile de galbenuse. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile fre...

Victoria Sponge Cake

Imagine
    Victoria sponge cake, este o prajitura foarte usor de facut si este foarte populara in Anglia. Ce-I drept ei nu prea au atatea sortimente de creme cum avem noi, ei folosesc mai mult crema de unt. Eu am vrut sa fac aceasta prajitura in stilul meu si drept este ca a iesit foarte gustoasa.     For English recipe scroll down or press read more.     BLAT: 6 oua un praf de sare 6 linguri zahar 2 linguri ulei 6 linguri faina o ligurita praf de copt   UMPLUTURA: 250 gr capsuni 6 linguri zahar 300 ml frisca lichida   MOD DE PREPARARE: Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile , le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul. Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. In continuare adaugam galbenusurile ...

Cosulete cu dulceata si nuca-Mini Baskets with jam and walnuts

Imagine
For English recipe, scroll down or press read more. Pentru ca nu am facut de mult si sunt pe placul meu mult , am cautat reteta, pentru ca nu o mai aveam din caietul vechi. Nu am facut foarte multe pentru ca am vrut sa vad cum ies. Au iesit foarte bune. INGREDIENTE ALUAT: 3 galbenusuri 3 linguri smantana 5 linguri zahar 150 gr untura(la temperatura camerei) 1 lingurita praf de copt faina cat cuprinde UMPLUTURA: 3 albusuri un praf de sare 6 linguri de zahar 5 linguri nuca macinata dulceata de care aveti eu am folosit se zmeura. MOD DE PREPARARE: Aluat: Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am modelat-o dupa peretii formei. Trecem acum la umplutura. Umplutura: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zahar...

Cozonac-Sweet Bread

Imagine
For English recipe Scroll Down or press Read More Nu am facut de mult cozonac si chiar imi era tare pofta, mai ales de cel cu mac, care este preferatul meu . Al vostru care este? INGREDIENTE ALUAT: 1 kg faina 2 plicuri de drojdie 10 linguri zahar 4 oua 200 ml ulei 500 ml lapte cald un praf de sare esenta de rom coaja rasa de la o lamaie ou pentru uns UMPLUTURA: 200 gr mac (am gasit gata preparat la un magazine polonez) 1 borcan mic de ciocolata tartinabila(Nuttela, sau altceva) PREPARARE: Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve. Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom, coaja de lamaie, ouale si uleiul, incepem sa amestecam si adaugam si drojdia. Mai apoi adaugam putin cate putin laptele si framantam bine, pana aluatul se desprinde de pe vas, sau de pe mana. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 2 parti egale. Fiecare parte se imp...